3er Congrés Divulgatiu de les Tecnologies NewSpace i el desenvolupament de software amb Google, Devfest Lleida 2022

 
Presentem el 3er Congrés Divulgatiu de les Tecnologies NewsSpace, proper al Devfest Lleida 2022, DESENA edició de l'esdeveniment més important que fan els Google Developer Groups arreu del món, aquest any orientat a promoure les tecnologies NewSpace i el desenvolupament de software amb Google. 


Dades PRELIMINARS de l'esdeveniment


Enfoc:

 Ponent Aerospace (P.E.R.A.), conjuntament amb el GDG Lleida,  Women Techmakers Lleida, i el Liquid Galaxy LAB, tots grups amb seu als Laboratoris TIC del Parc Científic de Lleida, presenten aquest any una edició especial en col·laboració amb l'Institut Torre Vicens de Lleida i altres partners.

Durant els passats anys molts integrants del nostre grup han començat els seus estudis professionals encarats al món de l'espai, estudis Aeroespacials. Arran d'això va néixer el grup P.E.R.A. que ja ha dut a terme dos congressos sobre el tema. Aquest any a més a més hem desplegat conjuntament una sèrie de projectes i presentacions basades en tecnologies Google i adreçades a aquest sector.

És per això que aquest any l'activitat es conjunta i dedicada al món del NewSpace, paradigma que engloba l'actual canvi que s'està produint i que està permetent que l'espai no sigui un tema solament dels països i les seves administracions públiques o de les grans empreses del sector, sinó que petits grups d'estudiants o pimes poden llençar els seus propis satèl·lits i iniciar un projecte, cosa impensable fa 15 anys i que avui és tota una realitat.

Com a projecte especial a remarcar presentarem el LG Space Chess. Fet conjuntament amb Hydra-Space es tracta del que posiblement sigui el primer cop en que podràs jugar contra un satel.lit, en aquest cas, a escacs. Ha estat desenvolupat per l'estudiant Pablo Sanchidrian amb una beca d'estiu de Google GSoC 2022, i mentoritzat per Víctor Sanchez, Google Developer Expert en Tecnologies Web i Andreu Ibáñez, GDG Lleida lead i mentor del programa de beques GSoC.
Hydra-Space es la startup que posarà el Cubesat en órbita amb el payload basat en ARM y que jugarà a escacs contra gent de tot el mòn. Durant el congrés es presentarà el projecte, ja acabat aleshores, i es podrà jugar amb un Liquid Galaxy que tindrem a la zona expositiva.Activitats preliminars:

Coincidint amb un agost i tardor carregat de novetats a l'espai, els Laboratoris TIC del Parc Científic desenvoluparan amb la col.laboració dels diferents grups que intervenen en aquest esdeveniment, una serie d'streamings en dates clau.

El primer serà el llançament de l'Artemis I, primer del programa Artemis i que pretén fer tornar a l'homa a la lluna i aquest cop també a la dona.

Per aixó el dia 29 d'agost, en horari per concretar, tindrem un streaming on diferents membres del grup P.E.R.A., estudiants i altres col.laboradors, comentaran en directe el seu llençament.

Entre altres tindrem: 
- al Josep Sert, que està treballant el seu TdR en la missió Artemis.
- al Raül Cases, que farà de presentador de l'streaming i de l'esdeveniment el dia 14
- a la Paula Vidal, de P.E.R.A. i que comença en breu el seu segon any de físiques a la universitat.Data: 14 d'octubre, divendres

Format: HÍBRID, a on tindrem places presencials i el gravarem per les xarxes.
(sempre segons l'estatus de la Covid-19)

Ubicació: Sala d'actes, Institut Torre Vicens, Lleida. Google Maps

Cost: Gratuït, gràcies a la col·laboració de Google Developers i d'altres partners.

Places: 400 , repartides entre alumnes del propi institut, altres institucions educatives de Lleida i altres persones interessades.

Inscripció: per la part en línia no requereix cap, i per la presencial és necessari la inscripció dels visitants externs (no d'escoles que seran concertats prèviament) a l'adreça:
https://gdg.community.dev/events/details/google-gdg-lleida-presents/

Horari i continguts (preliminar):

8:00 Apertura de portes i visita zona expositiva

09:00 Benvinguda oficial
- GDG y WTM Lleida leads, presentació dels programes de Google
- Autoritats

09:15 Vídeo global Devfest Google Developers

Track Sènior

09:20 Conferència inugural a càrrec de l’astrofísic i divulgador científic Joan Anton Català.
Representant a la Fundació Joan Oró.


09:40 Ponència: Enseñando a los rovers que iran a Marte
por Moisés Martínez, Google Developer Expert en Inteligencia Artificial

10:00 Ponència Des de Lleida a l'Espai
a càrrec d'Eduard Alonso, lleidatà de l'empresa Hydra-Space


AMSAT-GENESIS.A 
Que será lanzado con un Ariane6/ESA-YPSAT en septiembre del 2022
de similares características al que ejecutará Space Chess


10:20 Ponència: Space Chess, posiblemente el primer juego espacial
a càrrec de Víctor Sánchez, Google Developer Expert en Tecnologies Web
i Pablo Sanchidrian, estudiant d'enginyeria informàtica, desenvolupador.

10:40 Ponència: Des de Alcarràs cap a l'Espai, la meva vivència d'estudiant i practicant
a càrrec d'Albert Morea, de Ponent Aerospace

11:00 Ponéncia virtual: Kreios Space, Desenvolupant els nous métodes d'impulsió per satel.lits.  
a càrrec de Francisco Boira, Co-Founder

11:20 Parada: amb esmorzar, visita a la zona expositiva, i visualització del video making-off de la P.E.R.A. GroundStation

Desenvolupat gràcies a12:00 Presentació NewSpace, a càrrec de la Generalitat de CatalunyaTrack jove, dones i espai

12:20 Les dones i l'espai, presentació de Wia, Women in Aerospace Barcelona


12:40 De l'espai al núvol de Google, amb introducció de les dones que van ser no anomenades a la carrera espacial. A càrrec de Paula Vidal, WTM Lleida-GDG Lleida lead i estudiant de Físiques13:00 Treballant a projectes aeroespacials
a càrrec de Paula Marin, Enginyera física de Lleida
treballa com a Enginyera en tecnologies hiperfréquencia a Thales Alenia Space a Toulouse

13:20 La meva experiència a Aeroespacials
a càrrec de Roger Martínez, estudiant de Aeroespacials lleidatà a l'UPC de Terrassa.

13:40 Presentació preliminar Treball de Recerca sobre Artemis, la nova missió de la NASA per tornar a la Lluna i que durà a la primera dona allà.
A càrrec de Josep Sert, estudiant de l'INS Torre Vicens14:00 Cloenda 


Zona expositiva:

Per a poder visitar en les estones predisposades, disposarem d'una zona a on exposarem diferents materials relacionats amb els projectes explicats:

- Cubesats

- Dos sistemes Liquid Galaxy amb els projectes Space Chess, Satnogs i TinyGS- P.E.R.A. Ground Station, a on exposarem i explicarem el nostre projecte d'estació base per a la comunicació satelital.

Sorteigs:

De la mà de les dues firmes fabricants col·laboradores amb els nostres esdeveniments, Huawei i Xtorm, tindrem diferents premis per repartir entre els assistents a través de sorteigs que anunciarem al moment.Email de contacte:
gdglleida@gmail.com
 

Més recent Anterior

نموذج الاتصال