Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, per WIA Europe BCN i WTM Lleida/GDG Lleida

 

 





El pròxim 11 de febrer es el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, i per a celebrar-ho col·laborem des de WTM Lleida amb una activitat de WIA Europe que es farà al Centre Cívic de Balafia, junt amb Dona Balafia. L'activitat constarà de diversos tallers i xarrades adreçats a les noies i al públic en general.


L'activitat constarà de diversos tallers i xarrades adreçats a les noies i al públic en general, i l'inscripció està disponible a la web d'Evenbrite

Es tracta d'un dia molt esp(a)cial a Lleida. Xerrades, observacions astronòmiques, tallers per a grans i petits, ciència, tecnologia…i espai, molt d’espai! Si sempre t’ha fascinat mirar amunt, aquest és el teu dia.


PRESENTACIÓ:

“Els teus somnis poden arribar a l'espai” a càrrec d’Abril, Martina i Eliana, del grup Womentechmakers Lleida i Andreu Ibàñez, coordinador de PERA (Ponent Aerospace)
La presentació detallarà el projecte desenvolupat pel grup Ponent Aerospace que consisteix en el primer joc que es jugar contra un satèl·lit, el Space Chess. Ha estat desenvolupada per estudiants dels Laboratoris TIC del Parc Agrobiotech de Lleida, dins del grup PERA, i es tracta d'una aplicació per a mòvil i web que permet fer partides comunitaries contra un satèl·lit que es llençarà a l'espai en una propera missió de Space X.

XERRADES:

“Construeix la teva història sense límits” a càrrec de Mar Porras.

Psicòloga de formació i STEM Woman de professió, té més de 30 anys d’experiència dins l'equip de màrqueting de la multinacional del sector STEM Ricoh. Actualment lidera diferents processos de màrqueting. Premi Dona TIC 2022 com a Millor Divulgadora

“AD ASTRA: Entre la Tierra y el espacio” a càrrec de Jeimmy Nataly Buitrago

Doctoranda en Ciència y Tecnologia Aeroespacial a la Universitat Politècnica de Catalunya. Becaria de l’Amelia Earhart Fellowship 2022, becaria COLFUTURO y del Ministeri de Ciència, Tecnologia i Innovació de Colòmbia 2021.

TALLERS:

“La Terra i el Sol” per Kike Herrero, Director Tècnic de l’Observatori del Montsec, l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC).

En aquest taller familiar, petits i grans podran gaudir amb diverses activitats didàctiques que ens permetran entendre conceptes bàsics d’astronomia, com ara els moviments de la Terra, o com funciona la nostra estrella, el Sol. Començarem observant un model de la Terra a escala, amb el qual parlarem dels canvis de dia i nit, de les estacions de l’any i dels rellotges de Sol. Finalment, acabarem observant el Sol en directe a través d’un telescopi.

Públic: grans i petits

“La nena que volia anar a la Lluna” per Anna Ruiz Ayala, Gestora del Programa Talent i Societat, Oficina Catalana de l’Espai a l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC)

Què és la Lluna? Què en sabem, del nostre satèl·lit? Descobrim amb la nena que volia anar a la Lluna les seves principals característiques, així com les diferents missions espacials passades, presents i futures que hem realitzat els humans per explorar-la. Seguidament, a través d'una activitat pràctica, entendrem que són i perquè succeeixen les fases de la Lluna.

Públic: nenes i nens de 8 a 12 anys.

“Viatge a l'espai, entrada en òrbita i més enllà” per Daniel Sors Raurell, Oficina de Serveis i Promoció Industrial a l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC).

De tant en tant veiem o sentim a parlar de coets i llançaments de missions espacials lluny de casa, però com seria realment l'experiència si fóssim els protagonistes? Com funciona un llançament i què veuríem i ens trobaríem orbitant la Terra? En aquesta sessió visualitzarem el procés de viatjar a l'espai, entrarem en òrbita del nostre planeta Terra i explorarem alguns objectes del sistema solar.

Públic: grans i petits.

Room Escape: “En busca del tresor" organitzat per Women in Aerospace Europe Barcelona (WIA-E BCN)

Una petita experiència on els coneixements i la intel·ligència us portaran en un viatge estrellat. Us posarem pistes amagades en l'entorn i vosaltres haureu de trobar el tresor. No us despisteu!


Vine a gaudir en família!

11 de febrer 2023

Centre Cívic Balàfia
C/ Terrassa, 1
25005 Lleida





A més a més les alumnes del INS Torre Vicens que estan a Women Techmakers Lleida faran la presentació:









Més recent Anterior

نموذج الاتصال