Programa “Tecnologia solidària” dels Laboratoris TIC del Parc Científic

Nota de Premsa oficial

Programa “Tecnologia solidària” dels Laboratoris TIC del Parc Científic
Recuperació de 150 ordinadors vells per al Banc de Recursos

Els Laboratoris TIC del Parc Científic de Lleida han posat en marxa el programa Tecnologia solidària, que desplegaran al llarg del 2019. El propòsit del programa és posar els avantatges i els avanços tecnològics al servei de col·lectius sense recursos tant de l’Estat com de països en vies de desenvolupament.


La primera acció, ja iniciada, és la recuperació de l’ús de 150 ordinadors vells donats per l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova per cedir-los, posteriorment, al Banc de Recursos. Hores d’ara, estudiants del Centre Ilerna, l’IES Caparrella i l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, que cursen les pràctiques als laboratoris, treballen en els aparells perquè puguin reutilitzar-se en entitats socials lleidatanes i en països del Tercer Món. La direcció i coordinació d’aquesta tasca solidària de l’alumnat està a càrrec dels professors i d’Andreu Ibáñez, coordinador dels Laboratoris TIC.



Paral·lelament, Claudia Mihaela, estudiant de l’EPS, desenvolupa als laboratoris el projecte HAPIS. Aquest projecte posarà en contacte persones amb recursos amb d’altres que no en tenen o viuen al carrer. Els participants en la darrera edició del Concurs Code-in de Google també van treballar en el projecte HAPIS.

Més endavant, es duran a terme altres accions del programa Tecnologia solidària adreçades a persones amb discapacitats físiques. Així mateix, els laboratoris col·laboraran amb Afanoc, l’associació de familiars de nens amb càncer, i altres entitats socials de Lleida.



Més recent Anterior

نموذج الاتصال